top ad

الثلاثاء، 13 سبتمبر 2016

مافيش حاجة اسمها لبنك خفيف

الأم اللى عندها لبن فى ثديها ليست بحاجة الى استخدام اللبن الصناعى ... ماحدش يسعمل كلام الجدة او الحماة عندما تيوقل لها انتى لبنك خفيف ، مافيش حاجة اسمها لبن خفيف و لبن ثقيل ، ربنا بيخلق اللبن فى ثدى كل الأمهات واحد ... لكن الموضوع كدة 

بيتلخص فى طريقة رضاعة الصغير ، فى اطفال ترضع بقوة و بشكل مستمرة لمدة عشر دقائق و ربع ساعة متواصلة و بكدة بتصل الى طبقة الدهون فى لبن الأم و الأطفال دى بتصل الى الشبع ، لكن فى اطفال تانية بترضع دقيقة و لا دقيقتن و بتتعب و طبعا الطفل ده بيجوع بسرعة لأنه ما كلش كويس ، فتعتقد الأم ان لبنها غير مغذى او ضعيف


احذروا استخدام اللبن الصناعى لأن طعمه مسكر اكتر من لبن الأم و ممكن الطفل يحبه و يرفض لبن الأم خصوصا الأطفال الكسالى اللى بيحس ان لبن الأم محتاج مجهود للرضاعة عكس لبن الببرونة اللى بيكون سهل النزول مش محتاج لمجهود كبير فى الشفط


و لكم تحياتى

مامى لأول مرة